Ook een échte winkel
Gratis Verzending vanaf € 95,-
Betaal achteraf met Afterpay
Niet goed? Geld terug!

Bata Werkschoenen

Bata S5 Werklaarzen Workmaster II, Zwart.

De Bata S5 Werklaarzen Workmaster II zijn waterdichte veilig..
€20,90

Bata Werkschoenen Stockholm. S3 normering

Bata Werkschoenen Stockholm. S3 normering. Dit hoog model ve..
€43,15

Bata Werkschoenen Traxx 91. S2 normering

Bata Werkschoenen Traxx 91. S2 normering. Deze veiligheidssc..
€89,80

Bata Werkschoenen TRAXX 95. S3 normering

Bata Werkschoenen TRAXX 95. S3 normering
€94,50

Bata Werkschoenen Traxx 92. S2 normering

Bata Werkschoenen Traxx 92. S2 normering
€96,75

Bata Werkschoenen Traxx 203. S3 normering

Bata Werkschoenen Traxx 203. S3 normering. Deze veiligheidss..
€97,80

Bata Werkschoenen Traxx 213. S1P normering

Bata Werkschoenen Traxx 213 met S1P normering heeft een BOA ..
€105,50

Bata Werkschoenen Traxx 204. S3 normering

Bata Werkschoenen Traxx 204. S3 normering. Deze S3 veilighei..
€106,85

OVER BATA WERKSCHOENEN - TOP TECHNOLOGIE WERKSCHOENEN

 

WALKLINE®

Bata Industrials ontwikkelde het revolutionaire Walkline® in nauwe samenwerking met de Noorse wetenschapper Terje Haugaa, autoriteit op het gebied van biomechanica. Veiligheidsschoenen met de Walkline® Inside-technologie bieden voeten de vrijheid zich op een natuurlijke manier te bewegen. Dit komt door de zeven unieke ontwerpkenmerken, die de natuurlijke biomechanische functies van de voet stimuleren in plaats van beletten.

De meeste veiligheidsschoenen hebben een gebogen leest in ‘banaanvorm’, waardoor de voet in een onnatuurlijke, verkrampte positie wordt gedwongen. De middenvoet kan hierdoor aanzienlijk minder goed schokken opvangen. Walkline® heeft een rechte leest, waardoor de voeten alle ruimte hebben om schokken tijdens het lopen op een natuurlijke manier op te vangen.

Bekijk de 7 features van Walkline®

PARTNERS VAN BATA VEILIGHEIDSSCHOENEN

Bata Industrials is leidend door innovatie. Normale veiligheidsschoenen ondersteunen en beschermen je voeten terwijl je werkt. Bata tilt bescherming naar een hoger niveau. Door samen te werken met wetenschappers en het uitvoeren van omvangrijke testen in ons eigen laboratorium, Bata Industrials is een trendsetter in de industrie waarin technologie het belangrijkst is. Het resultaat: werkschoenen die de best mogelijke ondersteuning bieden dankzij de perfecte pasvorm.

MATERIALEN

Voor Bata's veiligheidsschoenen worden alleen eersteklas natuurlijke materialen, kunststoffen, rubber types en garen gebruikt. Bata Industrials kijkt verder dan de eigen industrie voor materialen, om de beste en veiligste schoenen te kunnen ontwikkelen. Het meest recente voorbeeld hiervoor zijn onze veiligheidsschoenen die voorzien zijn van het unieke en gepatenteerde Boa sluitsysteem. Dit is een systeem dat eindelijk een einde brengt aan de traditionele schoenveters, het garandeert een perfecte pasvorm en zorgt ervoor dat de drager een stevige voet heeft gedurende de dag.

BOA®

Het BOA Technlogy veter systeem wordt gebruikt in een gedeelte van de Bata Industrials collectie. Dit unieke systeem wordt gebruikt om je schoenen makkelijk te vast te maken en de juiste druk te bewerkstellingen.

Het BOA- systeem bestaat uit een kabelspoel, een sterke roestvrijstalen kabel en flexibele
kabelgeleiders, wat resulteert in een consistente sluiting en gelijkmatige drukverdeling. Hierdoor wordt de doorbloeding van de voet niet belemmerd.

VOORDELEN VAN BOA

 • Het einde van loshangende veters, hetgeen vaak de oorzaak is van struikel- en valpartijen op de werkvloer.
 • Snel aan te trekken met een eenvoudige draai aan de kabelspoel snel en nauwkeurig naar de gewenste druk klikken.
 • Snel uittrekken (in één beweging) door de spoel naar voren te bewegen.
 • Gemaakt van vliegtuigklasse roestvrij staal. Sterker per gram dan tankbepantsering.

VIBRAM®

Vibram® is een specialist in loopzolen voor een grote diversiteit aan schoenen. Dit Italiaanse bedrijf is vernoemd naar haar oprichter, Vitale Bramani. Bramani staat bekend als de eerste die rubber ‘lug’ zolen voor schoenen heeft gemaakt. Een ‘lug’ zool is een dikke rubber zool met diepe inkepingen die de stabiliteit en tractie verbeteren. Deze zolen werden eerst vooral gebruikt voor bergbeklimmen, maar worden tegenwoordig in veel omstandigheden ingezet (zoals bij werkschoenen).
Bata Industrials werkt samen met Vibram® bij het maken van veiligheidsschoenen.

De veiligheidsschoenen, sokken en laarzen van Bata Industrials gaan verder dan de Europese gestelde eisen. De technologische ontwikkelingen staan nooit stil. Dit zorgt ervoor dat Bata Industrials continu in ontwikkeling blijft om de meest veilige en technologisch hoogstaande veiligheidsschoenen te leveren.

VEILIGHEIDSNORMEN

Bata Industrials produceert met trots specifieke schoenen die voldoen aan de normen: EN ISO 20345 voor veiligheidsschoenen en EN ISO 20347 voor beroepsschoenen. Het verschil is dat EN ISO 20345-schoenen een veiligheidsneus hebben, EN ISO 20347-schoenen hebben dit niet. Verder voldoen beide schoentypes aan alle gestelde eisen binnen deze norm. Dit houdt in dat Bata Industrials veiligheidsschoenen een EN12568:2010-veiligheidsneus hebben die een compressiekracht van 20 kN weerstaat en 200 Joules impactbestendig is. Beroepsschoenen bieden deze specifieke bescherming niet. Beide normen kennen verschillende classificaties.

EUROPESE VERORDENING 2016/425

Voor EN ISO 20345 wordt de afkorting S (Safety) gebruikt. Schoenen die voldoen aan deze norm, dragen het CE-label. Dit betekent dat het product voldoet aan de eisen van de Europese verordening 2016/425 met betrekking tot persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze norm bestaat uit twee delen. Het basiskeurmerk houdt in dat een product aan een aantal basiseisen voldoet. Als het product daarnaast ook aan een aantal aanvullende eisen voldoet, komt er nog een extra symbool op de schoen bij.

EN ISO 20347

Voor EN ISO 20347 wordt de afkorting O (Occupational) gebruikt. Deze norm kent de volgende classificaties:

 • OB: Beroepsschoenen zonder veiligheidsneus. Verder voldoen OB schoenen aan een hele lijst van eigenschappen: onder andere veel verschillende kwaliteitseisen voor schacht en zool, comforteisen, minimale slipvastheid en oliebestendigheid
 • O1: Gelijk aan OB, plus antistatische eigenschappen, energieabsorptie in de hak, gesloten hiel en oliebestendig
 • O2: Gelijk aan O1, plus verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water
 • O3: Gelijk aan O2, plus veiligheidszolen die slipgevaar en penetratie tegengaan
 • O4: Schoeisel dat volledig van rubber of polymeren is gemaakt, antistatische eigenschappen, energieabsorptie in de hak, gesloten hiel en oliebestendig
 • O5: Gelijk aan O4, plus anti-penetratiezolen en antislipprofiel

EN ISO 20345

Er worden symbolen gebruikt om het veiligheidsniveau van onze veiligheidsschoenen en laarzen aan te kaarten:

 • SB: Beschermend schoeisel voor professioneel gebruik met neuzen die ontworpen en getest zijn om bescherming te bieden bij een energieniveau van 200 joule
 • S1: Gelijk aan SB, plus oliebestendig, met antistatische eigenschappen, energieabsorptie in de hak en een gesloten hiel
 • S1P: Gelijk aan S1, plus anti-penetratiezolen
 • S2: Gelijk aan S1, plus verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water
 • S3: Gelijk aan S2, plus veiligheidszolen die slipgevaar en penetratie tegengaan
 • S4: Schoeisel dat volledig van rubber of polymeren is gemaakt, plus oliebestendig, met antistatische eigenschappen, energieabsorptie in de hak en een gesloten hiel
 • S5: Gelijk aan S4, plus anti-penetratiezolen en antislipprofiel

Bij cohenbedrijfskleding.nl bent u verzekerd van de originele Bata Werkschoenen

Lees meer
Lees minder
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Ook een échte winkel
Gratis Verzending vanaf € 95,-
Betaal achteraf met Afterpay
Niet goed? Geld terug!