Ook een échte winkel
Gratis Verzending vanaf € 95,-
Betaal achteraf met Afterpay
Niet goed? Geld terug!

Bata Walkline Inside Technology

Bata Walkline Inside Technology

Bata Industrials ontwikkelde het revolutionaire Walkline® in nauwe samenwerking met de Noorse wetenschapper Terje Haugaa, autoriteit op het gebied van biomechanica. Haugaa verricht al decennia onderzoek naar veiligheidsschoenen als etiologische factor bij voet-, knie-, been- en heupproblemen. Een op de drie werknemers in de industrie blijkt aspecifieke klachten te ondervinden als gevolg van schoenen die de biomechanische functies van de voet belemmeren. Het gevolg? Medewerkers die zich niet fit voelen, pijn lijden en dus niet optimaal functioneren. Oplopend ziekteverzuim en toenemende kosten voor symptoombestrijding middels fysiotherapie en podotherapie.

Revolutionair ontwerp

Veiligheidsschoenen met de Walkline® Inside-technologie bieden voeten de vrijheid zich op een natuurlijke manier te bewegen. Dit komt door de zeven unieke ontwerpkenmerken, die de natuurlijke biomechanische functies van de voet stimuleren in plaats van beletten.

Natuurlijke leest

De meeste veiligheidsschoenen hebben een gebogen leest in ‘banaanvorm’, waardoor de voet in een onnatuurlijke, verkrampte positie wordt gedwongen. De middenvoet kan hierdoor aanzienlijk minder goed schokken opvangen. Walkline® heeft een rechte leest, waardoor de voeten alle ruimte hebben om schokken tijdens het lopen op een natuurlijke manier op te vangen. De drager wordt hierdoor minder snel moe, heeft minder last van blessures en ervaart meer comfort. Een traditionele leest is niet alleen gebogen in een banaanvorm, maar ook nog hol, waardoor de middenvoet kan inzakken. De leest van Walkline® is daarentegen bijna helemaal plat, waardoor het schokdempend vermogen van de voet intact blijft.

Drie breedtematen

Geen twee voeten zijn hetzelfde. Dat geldt ook voor de breedte; schoenen mogen niet te breed zijn, maar zeker ook niet te smal. Daarom zijn Walkline®-schoenen verkrijgbaar in drie breedtematen. Dankzij de verschillende breedtes hebben de veiligheidsschoenen van Bata Industrials altijd de perfecte pasvorm.

Drievoudige schokdemping

Schoenen met Walkline® Inside hebben drievoudige schokdemping, bestaande uit het Tunnelsystem®, de schacht en middenzool. Door dit ontwerp absorbeert de schoen schokken tijdens het lopen en worden de gewrichten ontlast.

Vastzetten van de voet

Een traditionele sluiting trekt de bovenkant van de schoen strak tegen de wreef van de voet aan, waardoor de voet niet naar beneden kan veren. Walkline® heeft een sluiting waardoor de schoen strak tegen de hiel wordt getrokken. Door de hoek van de veters en de vorm van de schoen kan de middenvoet vrijer en natuurlijker bewegen.
Daarnaast worden de biomechanische eigenschappen van de voet worden optimaal ondersteund door de sluiting richting hiel in plaats van richting middenvoet.

Dynamische zool

Walkline® heeft een zool met verschillende densiteiten. Door in de zool op precies de juiste plaatsen hardere en zachtere gedeeltes te plaatsen, ontstaat een perfecte balans tussen schokdemping, stabiliteit en steun voor de natuurlijke afrolbeweging van de voet.

Flexlines

De Walkline®-zool is uitgerust met zogenaamde ‘Flexlines’. Deze volgen precies de buigzones van de voet. Dit betekent dat de zool precies op de juiste plaatsen meegeeft, waardoor minder energie nodig is en de drager minder snel moe wordt, hetgeen weer leidt tot een kleinere kans op ongelukken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Ook een échte winkel
Gratis Verzending vanaf € 95,-
Betaal achteraf met Afterpay
Niet goed? Geld terug!